Met een Youngtimer van JB-Over  heeft u als ondernemer altijd fiscaal voordeel : Zodra een auto 15 jaar of ouder is, betaalt u niet langer de zakelijke bijtelling tot maximaal  22 % over de oorspronkelijke cataloguswaarde( nieuwwaarde op het moment van aflevering ), maar 35 % over de economische waarde,en deze is meestal wel een heel stuk lager dan de nieuwwaarde , de auto is dan ook minimaal 15 jaar oud !!

Dus goedkoop zakelijk en prive rijden , met een zeer lage bijtelling

Het blijft natuurlijk altijd interessant om een goede yougtimer te kopen bij JB-Over, want door de lage aanschafwaarde heeft u meestal aanmerkelijk lagere autokosten dan bij een nieuwe auto, de firma JB Over doet zijn best om uitsluitend kwalitatief goede auto`s te leveren, allen met airco en automaat en met een kilometerstand tot ongeveer 70000 km.

De meeste YOUNGTIMERS hebben vaak minder electronica dan de nieuwe auto`s, en zijn daardoor normaal gesproken bedrijfszekerder, er blijft natuurlijk altijd een risico dat er bij een wat oudere auto iets stuk gaat, wat wel heel veel geld kost, dus de onderhouds en reparatiekosten kunnen ook behoorlijk tegenvallen, hou dit dus wel in gedachten !!

Door in een YOUNGTIMER te rijden van JB-Over, geeft u aan anders te zijn dan de grijze meerderheid van rijdend Nederland, deze auto`s geven u meer emotie en rijplezier !!

Geniet van het bekijken van de vele mooie foto`s en eerlijke beschrijving van onze auto`s, en wanneer u wilt komen om de auto`s met eigen ogen te zien, dan kan dit altijd , een proefrit en elke keuring is toegestaan, wel altijd een afspraak maken , zodat wij alle tijd voor u hebben !! U kunt hiervoor bellen met 0653254380

Hoe dan ook; de bijtelling van deze Youngtimer auto`s  is evenveel als die van een kleine middenklasser. Wat heeft u liever: een vorstelijke Mercedes , volvo, of bmw YOUNGTIMER met een lage km-stand , en waar u een goed gevoel bij heeft of een mini of middenklasser.

Wij van JB-Over Youngtimers weten het wel !

Marge- of  BTW-auto
Als een ondernemer een nieuwe auto koopt dan levert de dealer deze in alle gevallen als BTW-auto af. De ondernemer kan de BTW vervolgens bij zijn maandelijkse ( of 3 maandelijkse ) BTW-aangifte terugvragen van de fiscus. Als hij de auto na verloop van tijd weer aan een andere ondernemer (of aan een garagebedrijf) doorverkoopt dan blijft het een BTW-auto. De auto heeft zo bijvoorbeeld een waarde van € 10.000 te vermeerderen  met  21%  BTW  oftewel € 2.100 wat een totaalprijs oplevert van € 12.100 euro

Maar als hij de auto aan een particulier verkoopt dan wordt deze auto bij de nieuwe particuliere eigenaar een zogenaamde marge-auto. Op de “vaste” prijs van € 12.100 euro is nu géén BTW meer van toepassing. Ook als een particulier een nieuwe auto koopt bij een dealer is het van meet af aan een marge-auto waarop geen BTW van toepassing is.

Algemeen
JB-Over YOUNTIMERS wijst u graag op de mogelijkheden die de wet op dit moment biedt, maar de belastingwetgeving kan natuurlijk altijd veranderen; JB-Over is uitdrukkelijk niet verantwoordelijk voor de fiscale gevolgen in uw situatie.

JB-Over YOUNGTIMERS is specialist in bijzonder mooie Youngtimers van alle merken, met een lage kilometerstand , en allen voorzien van airco en automaat, geniet met ons mee !!!

Mogelijk gemaakt door Mobilox